top of page
  • Foto van schrijverVanwouwen Hairfashion

Een blog over je haar borstelen!


Een blog met tips voor het borstelen van je haar?


Jazeker, want deze o zo gewone handeling, die voor de meesten van ons dagelijkse kost is, wordt vaker fout uitgevoerd dan je denkt. We borstelen ons met zijn allen een slag in de rondte, dus dan kunnen we het maar beter op de juiste manier doen. Neem je het met borstelen niet zo nauw, dan kan dit je haar flink beschadigen. Vooral als je krullen, fijn haar of anderszins kwetsbaar haar hebt, is het oppassen geblazen. Waarop je moet letten? Wij vertellen het je.
Tip 1: Borstel je haar liever niet als het nat is

Klopt: door je haar te borstelen terwijl je onder de douche staat, kun je een paar minuten van je ochtendroutine afsnoepen, maar je haar wordt er niet bepaald vrolijk van. Nat haar is een stuk elastischer dan droog haar en breekt hierdoor gemakkelijker af. Door te wachten met borstelen tot na het föhnen of totdat je haar vanzelf droog is geworden, verklein je de kans op gespleten haarpunten aanzienlijk. Heb je daar écht geen tijd voor? Gebruik dan een leave-in conditioner en een goede borstel of grove kam.


Tip 2: Begin onderaan met borstelen

Bij de punten beginnen met borstelen in plaats van bij de wortels; het voelt misschien wat onwennig, maar is een stuk beter voor je haar dan the other way around. Als je bij de wortels begint, kom je onherroepelijk klitten tegen. Ga je daar niet zachtzinnig mee om, dan breekt je haar vrijwel zeker af. Door je haar op deze manier te borstelen, trek je het bovendien gemakkelijk uit de haarzakjes. Niet wat we willen! Veel verstandiger is het om een paar centimeter bij de punten vandaan te beginnen met borstelen en om stukje bij beetje naar boven te werken. Eventuele klitten kun je voorzichtig met je vingers uit elkaar trekken.

Your hair will love you for it!
Tip 3: Gebruik de juiste borstel

Niet ieder haartype vraagt om dezelfde borstel, maar neem de scalp pro hairbrush:deze grote, platte borstel komt met gemak door jouw out of bed-haar heen, Als je het beste met je haar voor hebt, doe je er verstandig aan om een goede borstel te gebruiken.


Tip 4: Vergeet je borstel niet te wassen


De kans is groot dat je dit nog nooit hebt gedaan, maar het is belangrijk je borstel af en toe een grondige wasbeurt te geven. Bij voorkeur zelfs één keer per week, om product resten en achtergebleven haren te verwijderen. Borstel jij je pasgewassen haar met een borstel die nooit wordt schoongemaakt, dan komen deze product resten bij iedere borstelbeurt in je haar terecht. Dat wordt er op deze manier dus niet bepaald schoner op! Je borstel wassen is een fluitje van een cent: maak een sopje van water en shampoo en laat je borstel hier een paar minuten in weken. Spoel hem vervolgens goed af en verwijder achtergebleven haren met je vingers of een (borstel)kam.


Altijd al iets langer haar willen hebben? Ook dan is het belangrijk dat je je haar goed borstelt. Borstelen stimuleert de haarvaten waardoor de bloedcirculatie verbetert. Zo wordt er gezorgd voor meer zuurstof en voedingsstoffen in de haarvaatjes, wat de haargroei stimuleert en de wortels versterkt.


Het oog wil ook wat en ook dit bereik je met een borstel. De buitenste laag van je haar bestaat uit een schubbenlaag. Door zachtjes te borstelen leg je deze schubben plat, waardoor je haar het licht reflecteert. Het resultaat: een prachtig, natuurlijk glanzend kapsel.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page