top of page
  • Foto van schrijverVanwouwen Hairfashion

HaarverzorgingHAARVERZORGING: HET BELANG VAN DE JUISTE HAARVERZORGINGSPRODUCTEN

Droomt u al tijden van een mooie, stralende bos haar? Maar is uw haar in plaats daarvan dof, droog en beschadigd? Dan kan uw haar wel wat extra haarverzorging gebruiken. Zeker als u zich bedenkt dat beschadigd haar ook kwetsbaarder is. Uw haarpunten breken sneller af en uw haar valt sneller uit. Hierdoor wordt uw haar nog doffer.

Föhnen, stijlen, krullen en kleuren: het laat uw haar er prachtig uitzien, maar brengt ook schade aan uw haar toe. En wist u dat zelfs het herhaaldelijk borstelen van uw haar met de verkeerde borstel uw haar al kan beschadigen? Nu kunt u natuurlijk minder heet föhnen en minder vaak de stijltang gebruiken, maar om daar nou helemaal mee te stoppen… Dat moet toch ook anders kunnen?


WAT IS BESCHADIGD HAAR?

Een haar heeft verschillende lagen. De buitenste laag zijn de haarschubben. Deze schubben overlappen elkaar als een soort dakpannen, van de aanzet tot de puntjes. Is uw haar in topconditie? Dan sluiten de haarschubben mooi op elkaar aan. Bij beschadigd haar zijn het de haarschubben die beschadigd zijn. Soms ontbreken ze zelfs. Daardoor voelt uw haar stroef, broos en breekbaar aan.

Doordat de haarschubben bij beschadigd haar niet mooi op elkaar aansluiten, zitten er gaten in waardoor uw haar open gaat staan. De gevolgen voelt u al aankomen. Uw haar is minder sterk, poreus en kwetsbaar. De beschermlaag van de haarschubben ontbreekt waardoor uw haar eerder kan afbreken en uitvallen.


HAARVERZORGING: DE OPLOSSING VOOR BESCHADIGD HAAR

Zonder dat u zich ervan bewust bent, brengt u dagelijks schade aan uw haar toe. Door uw haar iets te ruw te borstelen, het hardhandig droog te wrijven met een handdoek of door het even snel te drogen met een föhn. Allemaal alledaagse handelingen die u wel bewuster en voorzichtiger kunt doen, maar niet helemaal achterwege kunt of wilt laten.

Daarom is het goed om te weten dat er voor beschadigd haar een andere oplossing is: haarverzorging met de juiste haarverzorgingsproducten.

Van beschadigd, kwetsbaar en droog haar naar een mooie, glanzende bos – zonder te stoppen met föhnen, stijlen, krullen en kleuren? Het kan! Het verzorgingsritueel hieronder geeft uw beschadigde haar de haarverzorging die het nodig heeft.


Milde shampoo

Begin met een hydraterende, voedende shampoo die het haar op een milde manier reinigt. Een shampoo zonder SLS of SLES (sulfaten) die uw haar uitdrogen. Van Wouwen Hairfashion heeft diverse shampoos zonder deze sulfaten. Tijdens het wassen van uw haar met een shampoo gaan de haarschubben open staan om de ingrediënten goed op te nemen en uw haar te kunnen reinigen. Om die haarschubben weer te sluiten en beschadiging aan uw haar te voorkomen, volgt na een shampoo altijd nog het gebruik van een conditioner.


Voedende en hydraterende conditioner Een conditioner sluit de haarschubben na het gebruik van een shampoo. Daarnaast voedt een conditioner uw haar van binnenuit en zorgt het ervoor dat uw haar beter doorkambaar is. Daardoor is het na het douchen niet nodig om uw haar hard te borstelen om klitten eruit te halen.

Leave-in conditioner Na het uitspoelen van de conditioner kunt u voor extra haarverzorging nog leave in gebruiken. Deze spoelt u niet uit en beschermt uw haar de hele dag door tegen UV-straling en luchtverontreiniging. Het hydrateert en geeft uw haar een natuurlijke glans.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page